Megújuló energiaforrások, napelem rendszerek| 9700 Szombathely, Lovas u. 23. földszint 1. | +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

#daveenergy #napelem #energia

Miért drágább mégis az olcsó napelem rendszer? #daveenergy

2018. február 03. - DaveEnergy

solar-panel-array-1591358_960_720.jpgAz olcsóbb nem mindig a legjobb, az is lehet, hogy az éppen drágább hosszú távon jobban megéri. Miért? Itt a válasz! 

A napelemrendszer felszerelése nagyon jó befektetés. Azonban a magas költségek láttán sokan vagy lemondanak róla, vagy megpróbálnak egy olcsóbb megoldást keresni. Idővel az olcsó napelem rendszer sokkal költségesebbnek bizonyul. Nézzük a tényeket:

Gyengébb minőségű napelem rendszer

„Olcsó húsnak híg a leve”- tartja a régi magyar mondás. A napelem előállítási költségen úgy tudnak faragni, hogy az előállításhoz szükséges anyagok minőségét csökkentik. Hosszútávon az ilyen rendszereknek csökken a teljesítménye, és vele együtt a megbízhatósága. 
calculator-178124_960_720.jpg

 

Rosszabb gyártás

Ezeknek az elemeknek az előállítását egy alacsony költségű, nem éppen tökéletes eszközökkel rendelkező gyártósoron történik. Már pedig a megfelelő felszerelés elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi termékeket tudjanak előállítani, és a vevőinek a legjobbak kínálják. A panelek hátsó részénél szemmel látható a rossz illesztés.
giphy.gif

Ellenőrizhetetlen forrás

Ezek a cégek, akik azzal próbálnak előnyhöz jutni, hogy olcsóbban kínálják a napelemeket, nem mindig rendelkeznek stabil anyagi háttérrel. Náluk egyáltalán nem jellemző a sok éves garancia. Már pedig, ha valaki biztos abban, amit árul, nem féli megkockáztatni a sok éves garanciát sem. Amennyiben probléma merül fel, lehet, hogy az adott cég már nem elérhető, vagy egyáltalán nem is létezik. Ez esetben a javítás, vagy a tönkrement napelem pótlása igen macerás és költséges lehet. Ugyanis a napelemeket nem célszerű, és nem is lehet keverni.
keyboard-338502_960_720.jpg

Alacsony teljesítményű napelem rendszer

A napelem rendszer alacsony teljesítményének oka nem más, mint a rossz minőségű anyagok felhasználása, és a nem megfelelő felszerelés alkalmazása a gyártás során. ”Minden lánc csak olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme.” Ez a mondat nagyon igaz a napelem rendszerekre, ugyanis a legkisebb teljesítménnyel rendelkező napelem diktálja a teljesítmény szintet. Ez az jelenti, hogy elég egy rosszul teljesítő napelem, hogy hazavágja az egész rendszer teljesítményét.
lamp-2663053_960_720.jpg

Növekszik a Forró pont, "Hot Spot" kialakulásának veszélye

A napelem rendszerek működés közben hőt termelnek. Ha egy bizonyos szakaszon megnő a hőtermelés, -azaz kialakul a feljebb említett forró pont; más néven Hot Spot- akkor fennáll a károsodás veszélye. Rosszabb esetben akár tönkre is mehet az adott napelem. A meghibásodott elem cserélje, ahogyan feljebb is említettem, nagyon macerás tud lenni az ilyen fajta cégeknél. Amennyiben mégis sikerül elérni az adott céget, és tudják pótolni a meghibásodott napelemet, akkor igen csípős árra lehet számítani.

Jól tudom, hogy a napelem rendszer telepítése egyáltalán nem olcsó befektetés. Azonban mielőtt belevágnád a fejszédet egy olyan fába, ami idővel rád fog esni, érdemes elgondolkodni kicsit, és más helyről megközelíteni azt a fát. Lehet, hogy első ránézésre jó befektetésnek bizonyul, de vajon évek múlva is ezt fogod tapasztalni? Esetleg azon kapod magadat, hogy már a drágábbnál is drágábban jöttél ki?

Vizsgáld meg jól azt a céget, akitől vásárolni szeretnél. Sok ilyen olcsó cég van, aki akár többszáz referenciával hirdeti magát, a weboldalán egy sem elérhető. Véletlen lenne? Én nem hiszem.

 A cikket írta: Horváth Dávid, a Daveenergy tulajdonosa

17692799_10158392235515361_188664211_o_1.jpg

Ha kérdésed van itt is elérhetsz bennünket: 

http://www.daveenergy.hu/

https://www.facebook.com/DaveEnergy8

https://www.instagram.com/daveenergy_solarpv/

A bejegyzés trackback címe:

https://daveenergynapelem.blog.hu/api/trackback/id/tr7813617766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása