Megújuló energiaforrások, napelem rendszerek| 9700 Szombathely, Lovas u. 23. földszint 1. | +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

#daveenergy #napelem #energia

Használd ki a megújuló energiaforrásokat kamatmentes hitel segítségével! #napelem

2018. február 21. - DaveEnergy

Egyre több embert érdekel a megújuló energiaforrások házilag, kicsiben megoldható hasznosítása. Sokan a drága és egyre kevésbé költséghatékony szolgáltatói energiaforrásokat igyekszenek kiváltani ezekkel. Az „ingyen” energia ígérete bizony vonzó dolog. Megújuló energiával, amely nem csövön, vezetéken jön, olyan helyeken is megtelepíthetőek a civilizáció áldásos találmányai, ahol eddig erre nem volt lehetőség.

money-2696234_960_720.jpg

Tavaly tavasszal, Európai Uniós forrásból a VEKOP és GINOP illetékességével elindult egy támogatási program, amely kifejezetten a megújuló energiák felhasználásának arányát hivatott növelni (a lakóépületek energiahatékonyságának javítása mellett).

A program kamatmentes hitelt nyújt azok számára, akik épületenergetikai beruházások elvégzése mellett döntöttek, azzal a céllal, hogy javítsák házuk, lakásuk, társasházuk energiahatékonyságát vagy éppen mert nap- vagy szélenergiát kívánnak hasznosítani. A program hitelfolyósító bankja az MKB, az igénylést a tőlük kapott nyomtatványon lehet benyújtani.

A megújuló energiák felhasználása, lakossági léptékben szólhat többek között napelem- vagy napkollektor-rendszerek kiépítéséről, hőszivattyús rendszerek telepítéséről, szélkerék építéséről. A DaveEnergy mindhárom területen profi szakemberekkel, kiemelkedő szakmai tapasztalattal és rugalmassággal tud segíteni számodra!

vekop2_250x250.png

A pályázatot magánemberként (lakás vagy családi ház) és lakóközösségként lehet beadni. Az előbbi esetben feltétel, hogy a pályázó magyar vagy EU állampolgár legyen, akinek állandó lakhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye a pályázatba bevont ingatlan, amelynek legalább résztulajdonosa. További feltétel, hogy a pályázó nem szerepelhet a KHR listán és természetesen szigorú feltételek vannak a jövedelem mértékével, a hitelfelvevő korával és hitelfelvevői múltjával, sőt az érintett ingatlan paramétereivel kapcsolatban is.

paper-3147856_960_720.jpg

A pályázattal elnyerhető hitel összege természetes személyként minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint, társasházként vagy lakásszövetkezetként maximum 7 millió forint. A pályázat részeként elszámolhatóak – de önállóan nem támogathatóak – a pályázathoz előírt felmérési és dokumentációs költségek, mint energetikai hatástanulmány, épületenergetikai felmérés és tanúsítvány a fejlesztés előtt és után, érintésvédelmi, villámvédelmi, tűzvédelmi és statikai szakvélemény, műszaki kiviteli tervek stb..

szechenyi-2020.jpg

A hitel futamideje akár 20 év is lehet, viszont a fejlesztési projektet a szerződés aláírásától számított 1 éven belül be kell fejezni. A hitel 2 millió forintig nem igényel biztosítékot, de efelett a tőkekitettség 70%-át elvárják fedezettség gyanánt. Természetes személy esetén a pályázatban érintett ingatlan fedezetként bevonandó, 5 millió forintos hitelösszeg felett.

A hitel elnyerése illetve felhasználása önerőhöz kötött, melynek mértéke 10%. A pályázat, illetve a vele elnyerhető hitel utófinanszírozású, ami eléggé megnyirbálhatja a népszerűségét, hiszen nem kis összegeket felemésztő befektetésekről van szó. A benyújtás előtt érdemes a kivitelezőt felkeresni, vele egyeztetni arról, hogy a pályázati összeg kifizetéséig hogyan történjen az elvégzett munkák finanszírozása. Jó hír azonban, hogy a hitelprogramba a pályázat benyújtása előtt már elkezdett program is bevonható.

 

További információkat a napelemekről a www.daveenergy.hu oldalon találhat!

 

 A cikket írta: Horváth Dávid, a Daveenergy tulajdonosa

Ha kérdésed van itt is elérhetsz bennünket: 

http://www.daveenergy.hu/

https://www.facebook.com/DaveEnergy8

https://www.instagram.com/daveenergy_solarpv/

A bejegyzés trackback címe:

https://daveenergynapelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4013688066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása