Megújuló energiaforrások, napelem rendszerek| 9700 Szombathely, Lovas u. 23. földszint 1. | +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

#daveenergy #napelem #energia

Mik azok a megújuló energiaforrások és miért fontosak számunkra? #napelem

2018. március 26. - DaveEnergy

 Már évek óta tart a folyamat, hogy a sajtóban egyre több szó esik a fosszilis energiahordozókról és a velük kapcsolatos problémákról. Ezek olyan energiahordozók, amelyeket a föld mélyéből bányászunk ki, oda pedig évmilliókkal ezelőtt kerültek be.

daveenergy_9.jpg

Pontosabban a sok millió évvel ezelőtt élt állatok és növények szerves anyagainak átalakulásából képződtek, hosszú idő alatt és különleges körülmények között. A fosszilis energiahordozók mennyisége véges és a tudósok egyre inkább riogatnak azzal, hogy rövidesen el fognak fogyni. Ez azért óriási probléma, mert modern világunk legtöbb energiahasználó berendezése ezekre épül, pl. autók, fűtési módok stb...

A fennálló problémák miatt egyre nagyobb hangsúly esik a megújuló energiaforrások kihasználására, ami egyáltalán nem újdonság. A megújuló energiaforrások a természet folyamataiból adódó jelenségek, amelyekből energiát nyerhetünk, ilyen például a szél, a tenger hullámzása, a nap, de ide tartozik a tűzifa és más növényi energiahordozók (energiafű), sőt különféle bomlási, komposztálási folyamatok is.

solar-panel-918492_960_720_1.jpg

A megújuló energia jellemzője, hogy emberi beavatkozás nélkül is újratermelődik, nem kell kibányászni, kitermelni sem, csak a környezetünkben jelen levő energia feldolgozását és tárolását kell megoldanunk. Az ősember ezek közül még csak néhányat tudott használni, mint például a tűz vagy a szél energiája, de napjainkra folyamatosan bővül a megújuló energiaforrások felhasználási módjainak száma és a különféle módszerek innovációja is gyors.

wind-farm-1747331_960_720.jpg

A megújuló energiák nagy előnye, hogy alternatívát jelentetnek a fosszilis energiahordozókhoz képest, nem kell attól tartanunk, hogy kifogyunk belőlük és rendkívül fontos jellemző, hogy felhasználásuk összhangban van a természettel. Ez azt jelenti, hogy nem szennyezik és más módon sem károsítják a környezetet. Ez utóbbi tulajdonság szöges ellentétben áll a fosszilis energiahordozókra jellemző, betegségeket okozó és üvegházhatást növelő, környezetszennyező jellemzőkkel.

solar-modules-924333_960_720.jpg

A megújuló energiák felhasználásának egyik legfontosabb területe a napenergia kiaknázása. Ez talán az egyik legrégebbi kutatási területe az alternatív energiafelhasználásnak, ennek megfelelően már nagy tapasztalat gyűlt össze és nagyon fejlett eszközök állnak napjainkra rendelkezésre. A napenergia felhasználásának egyik legnagyobb akadálya az időszakossága volt, a másik ami miatt lassan terjedt, hogy a napelemek nagyon drágák.

heart-3147976_960_720.jpg

Az előbbi probléma régen megoldódott, a napelemek és napkollektorok ára pedig egyre szélesebb skálán szóródik. A megtérülési idő folyamatosan rövidül, így egyre több családnak érdemes ilyen rendszerek telepítésébe belevágnia, ha érdekli a Földünk jövője és saját biztonsága. Keressen bennünket, hogy megtervezhessük és felépíthessük álmai napelem-rendszerét!

 

További információkat a napelemekről a www.daveenergy.hu oldalon találhat!

 

 A cikket írta: Horváth Dávid, a Daveenergy tulajdonosa

Ha kérdésed van itt is elérhetsz bennünket: 

http://www.daveenergy.hu/

https://www.facebook.com/DaveEnergy8

https://www.instagram.com/daveenergy_solarpv/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://daveenergynapelem.blog.hu/api/trackback/id/tr9613780818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása