Megújuló energiaforrások, napelem rendszerek| 9700 Szombathely, Lovas u. 23. földszint 1. | +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

#daveenergy #napelem #energia

Így fűts napelemmel- 4 hasznos tipp! #napelem

2018. február 16. - DaveEnergy

Pénztárcabarát tippek azoknak, akik szeretnének spórolni a téli fűtésszámlán! A napelemek otthonunk fűtésébe is besegíthetnek. 

solar-panel-918492_960_720.jpg

A napelemes rendszerek iránt érdeklődők között, az érdeklődés oka szerint nagyjából két nagy csoportot lehet felállítani: az egyik, amelynek tagjai új ház építésekor vagy nagyarányú felújítás során szeretné korszerűsíteni a ház teljes energiarendszerét, a másik tagjai pedig kifejezetten spórolási céllal konkrét fogyasztókat akarnak kiváltani.

Mindét csoport esetében sarkalatos problémát jelenthet a fűtés kérdése, amely bizonyos feltételek megléte mellett hatékonyan biztosítható napelemekkel.

tablet-2471184_960_720.jpg

A napelemek alkalmazása – mivel alapvetően elektromos áramot állítunk elő velük – elektromos fűtési módokkal illeszthető össze. Az elektromos fűtési módok, bár az elmúlt években látványos innováció történt ezen a területen és egyre nagyobb az alacsony fogyasztású termékek választéka, mégsem mondható kifejezetten olcsó fűtési módnak.

1. Ha meglévő vagy éppen kifejezetten régi építésű ház esetében gondolkodunk ennek a fűtési módnak a kialakításában, első lépésben tegyünk róla, hogy a ház energiaigényét és hőmegtartási mutatóit a lehető legoptimálisabbra változtassuk. Ezt elérhetjük szigeteléssel, nyílászárócserékkel, födém- és tetőszigeteléssel stb..

solar-panels-1477987_960_720.jpg

2. Egy jó energiamegtartású házat könnyedén kifűthetünk olyan innovatív eszközökkel is, mint például az infrapanel vagy infra fűtőtest, amely rideg körülmények között (vagyis olyan házban/lakásban, ahol elszökik a meleg, illetve bejön a hideg), nem alkalmazható hatékonyan (vagyis extrém magas rezsit termel).

heating-949081_960_720.jpg

3. Míg a nyári napelem-használat esetén elégséges lehet elszigetelt üzemmódban is a mindennapi felhasználás, addig a téli időszakban nem gondolkodhatunk csupán ebben. Télen kevesebb a természetes fény és a Nap ereje is gyengébb, így a napelemmel kombinált fűtés csak akkor lesz kifizetődő, ha vagy akkumulátort illesztünk a rendszerbe, amely a nyári időszak energiáját képes elraktározni, vagy vállaljuk, hogy nyáron visszatáplálunk a szolgáltató rendszerébe, amely mennyiséget később, időbeli eltolódással újra felhasználhatunk.

radiator-2845463_960_720.jpg

4. A napelemes rendszer fűtési célú kiépítése gondos előzetes tervezést igényel, amit érdemes szakemberre bízni. A szakember díját számoljuk bele az egyszeri nagyobb arányú befektetési költségekbe, amely néhány év alatt megtérül és hitelből is fedezhető. 

A DaveEnergy szakemberei nagy tapasztalattal segítenek megtervezni a napelem-rendszer méretét, összetevőit (inverter, akkumulátor), a helyszínre javasolnak fűtési rendszert és vállalják a beszerelést is.

 

 A cikket írta: Horváth Dávid, a Daveenergy tulajdonosa

Ha kérdésed van itt is elérhetsz bennünket: 

http://www.daveenergy.hu/

https://www.facebook.com/DaveEnergy8

https://www.instagram.com/daveenergy_solarpv/

A bejegyzés trackback címe:

https://daveenergynapelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1913674434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása